Poll

Iemand enig idee waarom scrapen de laatste tijd fout gaat?

Bdehond@gmail.com
2 (33.3%)
Geen idee
4 (66.7%)

Totaal aantal stemmen: 6

Auteur Topic: Scrapen fout  (gelezen 3193 keer)

Offline Brenno

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 2
  • Like Status: +0/-0
Scrapen fout
« Gepost op: februari 11, 2018, 10:58:10 pm »
Scrapen is nooit een probleem geweest maar de laatste tijd maakt hij er een puinhoop van.
De hoes en het about file zijn kleurloos, geblokt en gestreept, als ik ga bewerken ziet het beeld (de fanart en daarin de cover) er perfect uit.
 Alle voorgaande films zijn en blijven prima.
Ik heb de jpg's vergeleken,  geen verschil.
Ik heb 2 mede8 apparaten, een 600 en een 800 op hetzelfde netwerk, ze doen beide hetzelfde.
Lijkt op een geheugenkwestie dus heb ik films en favorieten verwijderd, maakt niks uit.
Iemand enig idee??  Ik sta even voor een raadsel.

Offline jns38

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 2
  • Like Status: +0/-0
Re: Scrapen fout
« Reactie #1 Gepost op: februari 13, 2018, 08:53:22 pm »
Zelfde probleem hier met mijn 1000X3D, ook geen idee........

Offline @ndre

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 2
  • Like Status: +0/-0
Re: Scrapen fout
« Reactie #2 Gepost op: februari 14, 2018, 11:00:58 am »
Zelfde probleem hier met mijn 800X3D, ook geen idee........ Psa gekocht  bij de MM met 4 Tb disk werkt verder wel prima is een verbetering na de 500 maar scrapen is een gigantische puinhoop zowel van films als series
Nobody is perfect, I am nobody

Offline nootnl

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 1
  • Like Status: +0/-0
Re: Scrapen fout
« Reactie #3 Gepost op: februari 15, 2018, 11:04:58 am »
Hier ook hetzelfde probleem met de Mede8er 600X3D

Offline Apollyon

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 1
  • Like Status: +0/-0
Re: Scrapen fout
« Reactie #4 Gepost op: februari 15, 2018, 07:50:59 pm »
Dit heeft alles te maken met de resolutie van de files in je map.
De werkende files van cover.jpg and folder.jpg zijn in 300 dpi resolution, ze zijn nu in 72 dpi.

Ga als volgt te werkt om het weer werkend te krijgen:




1. Download en installeer 'Image Resize' Its a free Microsoft App https://www.microsoft.com/en-us/store/p/resize-image/9p87m9tknkvl?SilentAuth=1&wa=wsignin1.0

2. In elke folder vindt je 4 JPG files, (about, cover, fanart, folder)

3. Delete  "about.jpg"

4. Open de Microsoft App

5. Ga dan naar select Image en selecteer de 3 files die nog in je movie bestand zitten

6. Selecteer custom en vink onderaan de optie aan (Resize the Original...) en druk op save

7. Wanneer je klaar bent ga je de map weer scannen en zal je zien dat de about file terug is en werkend is.

Succes


Offline KingJeremyRulesHisWorld

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 6
  • Like Status: +0/-0
Re: Scrapen fout
« Reactie #5 Gepost op: februari 25, 2018, 05:26:51 pm »
Hallo,

Ik heb een Mede8ter 1000X3D nu 1 jaar. Recent krijg ik na actie 'scan mijn mappen' of 'bewerken map' een wazig (blokkerige) folder afbeelding terwijl het gewoon een heldere foto is met juiste format.
Ook in de about.jpg is de film tekst gewoon helder echter de foto op de achtergrond is ook blokkerig.
Ik heb nogmaals opnieuw firmware 4.0.2. geinstalleerd maar dit maakt niks uit.
Ik heb de cover, folder, about.jpg verwijderd uit de map en alleen de film erin laten zitten. Vervolgens opnieuw de map gescand maar weer krijg ik een wazig, blokkerige foto (lijkt wel 'minecraft' stijl).

Is dit probleem vergelijkbaar met wat jullie hebben?


MED1000X3D met Firmware 4.0.2

Offline micron

  • Experienced Member
  • ***
  • Berichten: 137
  • Like Status: +2/-0
Scrapen fout
« Reactie #6 Gepost op: maart 11, 2018, 04:29:50 am »
Er is een gepatchte firmware beschikbaar, volg de volgende link. Na installatie werkt het scrapen weer als vanouds.

http://www.mede8erforum.com/index.php?topic=19465.msg116404#msg116404
« Laatst bewerkt op: maart 11, 2018, 04:32:29 am door micron »

Offline maslov

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 3
  • Like Status: +0/-0
Scrapen fout
« Reactie #7 Gepost op: maart 11, 2018, 10:16:20 am »
Komt er voor de X2 ook een patch?

Verstuurd vanaf mijn 6055K met Tapatalk


Offline jns38

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 2
  • Like Status: +0/-0
Re: Scrapen fout
« Reactie #8 Gepost op: maart 12, 2018, 10:00:24 pm »

Er is een gepatchte firmware beschikbaar, volg de volgende link. Na installatie werkt het scrapen weer als vanouds.

http://www.mede8erforum.com/index.php?topic=19465.msg116404#msg116404

Patch werkt goed, tnx..

Offline micron

  • Experienced Member
  • ***
  • Berichten: 137
  • Like Status: +2/-0
Scrapen fout
« Reactie #9 Gepost op: maart 24, 2018, 04:16:56 pm »
Komt er voor de X2 ook een patch?

Verstuurd vanaf mijn 6055K met Tapatalk
Er is nu een gepatchte versie voor de x2 serie
http://www.mede8erforum.com/index.php?topic=19483.msg116494#msg116494

Offline maslov

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 3
  • Like Status: +0/-0
Scrapen fout
« Reactie #10 Gepost op: maart 27, 2018, 12:39:11 am »
Werkt weer als vanouds, zowel voor TV series als voor films. Fantastisch, bedankt!

Offline karine

  • Active Member
  • **
  • Berichten: 95
  • Like Status: +0/-1
Re: Scrapen fout
« Reactie #11 Gepost op: maart 31, 2018, 11:10:41 pm »
Kunnen jullie nu nog automatisch ondertitels downloaden ?

Offline ramniv

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 6
  • Like Status: +0/-0
Re: Scrapen fout
« Reactie #12 Gepost op: april 01, 2018, 08:56:34 am »
mijn computer kennes is niet heel groot, zou iemand mij kunnen/willen uitleggen wat ik precies moet doen om het schapen weer te laten werken op mijn 600X3D?

Offline karine

  • Active Member
  • **
  • Berichten: 95
  • Like Status: +0/-1
Re: Scrapen fout
« Reactie #13 Gepost op: april 01, 2018, 09:30:09 am »
Gewoon de firmware updaten en klaar is kees.
Speler uitzetten.
Bestand op usb stick zetten en in speler steken.
Daarna de aanknop 10 seconden inhouden en dan begint de speler automatisch te updaten.
Daarna wel alles opnieuw instellen.
Hier de firmware.
https://www.datafilehost.com/d/7d47013b
« Laatst bewerkt op: april 01, 2018, 09:34:39 am door karine »

Offline ramniv

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 6
  • Like Status: +0/-0
Re: Scrapen fout
« Reactie #14 Gepost op: april 01, 2018, 04:10:39 pm »
Hoi Karine,

kan ik het bestand (van jouw link) rechtstreeks op de usb zetten of moet ik het nog uitpakken of iets dergelijks? Er gebeurt namelijk niks, maakt niet uit hoelang ik de aan/uit knop ingedrukt hou.
« Laatst bewerkt op: april 01, 2018, 04:24:44 pm door ramniv »